WINEMAKERS DINNER MED DOMAINE LA SUFFRENE 31. OKTOBER
Domaine la Suffrene, som ligger mellom Cadière d’Azur og Castellet i Bandol, har vært en familiegård i generasjoner. I 1996 tok Cedric Gravier over familiebedriften, som inntil da hadde dyrket druer og solgt de til kooperativer i området. Han bygde sin egen vinkjeller på gården, og startet å produsere og tappe sine egne viner.
Området Bandol er kjent for sitt klima, som med over 3000 soltimer i året, innflytelsen fra sjøluften, samt årlig nedbør på rundt 650 mm, gjør dette til et svært egnet sted for druedyrking. Jordsmonnet varierer mellom sandholdig jord, jord med høyt kalkinnhold, og mer leirholdig jord. Variasjonen gjør det mulig å produsere en rekke forskjellige viner, både hvit, rød og rosé. Den viktigste druen i Bandol er Mouvedre, som gir struktur, aroma og finesse til vinene. Carignan, cinsault og grenache er andre druer som gjør seg fint sammen med mourvedre. Vinmarkene til Suffrene ligger i Rudis i Castellet, Cadière og Saint Anne du Castellet. Bandol regnes ofte for å være det beste vindistriktet i Provence, og regionen er kjent for smaksrike røde blandingsviner basert på mourvedre, og vinene blir gjerne sammenlignet med Châteauneuf-du-Pape. Hos Suffrene er det tradisjonell vinifikasjon, det arbeides økologisk og druene høstes for hånd. Suffrene ble sertifisert økologisk fra årgang 2021. Les mer om den spennende vinprodusenten her. 31. oktober kl. 18:30 har vi gleden av å invitere til Winemakers Dinner og en nydelig 5 retters meny med håndpukkede viner fra Domaine la Suffrene. Cedric Suffrene vil selv være tilstede denne kvelden for å presentere de utvalgte vinene. Vi starter med aperitif i FG Bar. Pris 1895,- per person. Aperitif: Collet Method Traditionnelle Brut 1 servering: Hummersuppe med kamskjell tartar (Melk, skalldyr, seller, sulfitt) Vin: Suffrene Bandol Tradition Blanc 2023 2 servering: Breiflabb med tomato og oliven cassoulet (Melk, sulfitt, fisk) Vin: Suffrene Bandol Tradition 2013 3 servering: Braisert oksekjake med potetskum (Melk, sulfitt, seller) Vin: Suffrene Bandol Tradition 2020 4 servering: Andebryst, sopp, bakte rødbeter og artisjokkpure (Melk, sulfitt) Vin: Bandol "Les Lauves" 2016 + 2003 Dessert: Poit de Crème (Melk, egg) Kaffe Velkommen til FG Restaurant & Bar og Winemakers Dinner med Cedric og Domaine la Suffrene. |