WINEMAKERS DINNER MED WEINGUT WINTER 9. APRIL
Weingut Winter ble etablert i Dittelsheim-Hessloch (Bereich Wonnegau) ved foten av Kloppberg i Rheinhessen-regionen. Eiendommen eies av familien Winter, og er siden 2000 drevet av Stefan Winter. Dokumenter viser at Riesling og Sylvaner ble dyrket der allerede i 1600. 60% av eiendommens 20 hektar er beplantet med Riesling. Resten er delt mellom Pinot Gris (Grauburgunder), Chardonnay, Sauvignon Blanc og Silvaner. Jordsmonnet inneholder kalkstein, leire, loess og marl. Siden 2013 er Stefan Winter medlem av den internasjonalt anerkjente forbund for tyske Prädikat vineiendommer VDP. Stefan er også en av grunderne av «message in a bottle», en sammenslutning av unge likesinnede produsenter helt dedikerte til å lage høykvalitets stedspesifikke tørre viner. Stefan lager konsentrerte, klare og presise viner fra Dittelsheim solgt i enhold til VDPs klassifikasjon: Gutswein (eiendommens druer), ortswein (Village) og Grosses Gewächs (Grand Cru). De siste er Leckerberg, Geyersberg og Kloppberg. De gir kraftige, dype og tørre viner med stor lagringspotensial.
9. april kl. 18:30 har vi gleden av å invitere til Winemakers Dinner med denne vinprodusenten. Denne kvelden er det Stefan Winter selv som vil stå for presentasjonen av vinene. Pris kr 1595,- pr. person. Kveldens meny med tilhørende viner: Aperitiff: Stefan Winter Riesling Brut Forrett: Hvit asparges med hollandaise (egg, sulfitt, melk) Vin: Riesling Trocken Mellomrett: Duo av krabbe (krabbe, egg, sulfitt, selleri, fisk, sennep) Vin: Eerste Lagen Mellomrett: Tradisjonell tysk Rouladen med potetmos (melk, selleri, sennep, sulfitt) Vin: Spätburgunder Hovedrett: Kveite med beurre blanc (fisk, melk, sulfitt) Vin: 1 glass Geiersberg GG og 1 glass Leckerberg Riesling GG Dessert: Petit four (melk, egg, hvete, sulfitt, hasselnøtt) Kaffe Hjertelig velkommen til Weingut Winter på FG Restaurant & Bar. |